Host1 flytter alle webhotell til Norge.

Host1 flytter nå alle sine webhotell til Norge for å få bedre kontroll på våre servere pluss bedret responstid. Flyttingen vil bli gjennomført Onsdag 22 September fra klokken 22:00.

Informasjon:

Kunder som er berørt vil motta en mail med informasjon om flytteprosessen.

Kunder som har sitt webhotell på serveren Cora vil bli flyttet til serveren Hanna. Informasjon om denne serveren finner man på vår wiki: http://host1.no/wiki/Hanna

Kunder som har sitt webhotell på serveren Dina vil bli flyttet til serveren Ida. Informasjon om denne serveren finner man på vår wiki: http://host1.no/wiki/Ida

suphp

Kunder som for tiden er på vår server Cora vil merke en endring i oppsettet. Vi tar nå i bruk suphp på våre servere. Dette vil si at alle php-scripter kjøres som brukeren som eier scriptene (deg). Dette vil gjøre at man slipper å chmod’e mapper til 777 for at opplasting o.l skal fungere. Dette vil bedre sikkerheten og gjøre installasjon av scripter enda enklere.

Det som er viktig å merke seg er at alle mapper og filer ha korrekte tillatelser for at ette skal fungere. Vi vil selvsagt ordne dette for alle våre kunder under flyttingen, men det er viktig at dere alltid setter korrekte tillatelser i fremtiden.

Mapper skal ha 755 (rwx/rx/rx).
Filer skal ha 644 (rw/r/r)

Nedetid?
Flyttingen vil ikke medføre merkbar nedetid for våre kunder. Det eneste man vil merke av problemer er å bli sendt til den gamle serveren i noen minutter etter flyttingen.

Ekstern DNS

Kunder som bruker ekstern DNS (Andre navneservere enn Host1 sine) vil måtte oppdatere sin dns klokken 22 Onsdag 22 September, eller flytte domenet til Host1 sine navneservere innen Tirsdag 21 September. Ta kontakt med support for assistanse.

IP-adressene til de nye serverne er:

Hanna: 178.255.146.195
Ida: 178.255.146.196

Spørsmål

Spørsmål sendes til support@host1.no

Leave a Reply