Tilbake hos Host1

En del fikk sikkert med seg at jeg tidligere før jul var utplassert i arbeid hos Host1 en uke. Nå er jeg tilbake på kontoret for enda litt mer av den artige hverdagen som forløper på Host1 kontoret. Denne gangen er planen å fortsette videre i Host1 etter endt uke, så dere vil antakeligvis se mer til av innleggene mine fremover i tiden som går.

Som dere sikkert har oppdaget selv trenger en litt bevegelse i løpet av en arbeidsdag, derfor er det populært når det blir innkjøpt et nytt bordtennis bord. Selv følte jeg meg ikke skikket til å utfordre de allerede eksisterende kontormesterene, men det virker som en aktivitet flere setter pris på som et avbrekk i hverdagen.

WP_20130211_002

 

 

 

 

 

 

 

 

Da flere tidligere har kommentert at de ønsker å vite mer om både det som skjer på kontoret, og personene som jobber her vil jeg de neste dagene presentere litt intervjuer/samtaler med enkelte ansatte fra kontoret.

Først ut er Daniel M, daglig leder i Copyleft. (Copyleft er som tidligere nevnt søsterselskapet til Host1, og deltar i stor grad i den daglige driften til Host1)

Daniel M.

portrait_small

Det første jeg ønsker å spørre Daniel om, er hvordan han trives som daglig leder i Copyleft.

– Det å være daglig leder gir mye frihet, og spesielt handlefrihet – men det er
også en tung jobb.

Jeg sier til de ansatte at jeg ønsker å vite minst mulig om problemene de står
overfor, fram til de når en viss størrelse og da vil jeg høre alt om dem så
fort som mulig. Dermed består dagene av en endeløs rekke med mellomstore og
store problemer som pr. definisjon ikke har enkle løsninger.

Men opplevelsen av å ha endelig ansvar for problemene, og muligheten til å øve
akkurat den inflytelsen jeg mener trengs – gjør at dette aldri blir
frustrerende. Og når puslespillene går opp, da er det rett ut givende og gøy.

Hvordan ser en hverdag på jobb ut for deg?

Jeg begynner dagen med å oppdatere meg på mail, issues, overvåkningssystemer,
osv. – og dernest oppdatere todo-listen min for dagen og uka. Dette kan ta så
mye som en time, men gjør at jeg kan legge kompleksiteten i arbeidet til side
resten av dagen, og bare gjøre én og én ting fram til jeg er ferdig (eller
dagen tar slutt).

Så er det typisk 2.5 møter pr. dag i snitt, noen interne, noen med kunder, noen
er salgsmøte.

Jeg pleier å ta ett eller to store problem/krise-saker pr. dag, tidlig på dagen
mens jeg fortsatt har energi. Det pleier også å gå med ca 1 til 1.5 time pr.
dag med regnskap og ansatt-oppfølging.

Regelmessig, ca. en gang i timen, går jeg gjennom mail og issues og sorterer ut
nye hendelser og følger opp ting direkte som ser ut til å haste.

Rundt kl. 16 starter arbeidsdagen i Mexico, og da begynner jeg å koordinere med
lederen der nede (Leo U.). Fra 16 og utover gjør jeg gjerne egne
prosjekter, dokumentasjon, skriver rapporter, osv.

Mellom 22 og 24 tar jeg en oppsummering av dagen, oppdaterer planer, og
håndterer saker som ikke kan vente til dagen etter.

På spørsmål om Daniels motivasjon for å starte et eget selskap forteller han om hvordan han helt fra ung alder visste at han ville ende opp i IT, og om hvordan et firmas hverdag konstant drives fremover av ansatte og kunder, – noe som igjen fører til at han har et helt nettverk som passer på han og lar høre fra seg ganske fort om noe skulle stoppe opp. En løsning som fungerer bra.

WP_20130211_006

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mot slutten av praten gir han meg også boken «The Checklist» med beskjed om at denne må leses. På spørsmål om hvorfor svarer han meg at utviklere og dyktige sysadmins er preget av nykker, og på mange måter kan sammenlignes med leger mhp småkongeri. Boken beskriver hvordan sjekklister kan gi overraskende dramatiske resultater på områder der man skulle tro at ekstrem kompetanse allerede hadde filt ned alle marginer. Boken er altså en apell til fornuftig bruk av rutiner og systemer.

P.S For de som ikke fikk det med seg, jeg er altså Jonathan. På IRC  kanalen til Host1 kjent som RareJonna.