Virtuell Server (VPS) Alt du trenger å vite om Norsk webhosting

Virtuell privat Server (VPS) Alt du trenger å vite om Norsk VPS webhosting.

vps,virtuell server,virtuell privat server, norge,webhosting,privat server, virtuell server norge, web hosting,

Virtuell Privat Server (VPS) er en virtuell server. Et VPS webhosting miljø etterligner en dedikert server i et delt webhosting miljø. Det er teknisk sett både delt-webhosting og dedikert-webhosting i ett.

I denne artikkelen skal vi besvare følgende spørsmål

  • Hva er en virtuell privat server
  • Fordeler med virtuell privat server
  • Trenger du en virtuell privat server?
  • VPS, Cloud eller Dedikert webhosting?

Hva er en virtuell privat server (VPS)

Virtual Private Server (VPS) er en virtualisert server. Et VPS webhosting miljø etterligner en dedikert server i et delt webhosting miljø. Det er teknisk sett både delt webhosting og dedikert webhosting i ett.

Virtuell Privat Server (VPS) er et virtualisert programvare som er implementert på kjerne-nivå av et programvare. Alle slike virtuelle servere (VPS) er basert på en eller flere server kjerner. Hver virtuell server er en egen server med sin egen programvare, hvor brukeren har full tilgang til alt med unntak av selve basisfunksjonene til programvaren. En fysisk datamaskin kan deles inn i flere VPS servere, som klienter har fjernkontroll tilgang til.

Det går ikke å fysisk gå inn på andre VPS servere som eksisterer på samme maskin. Så det blir i praksis som å ha sin egen private server med høy sikkerhet. De mest kjente virtualiserte plattformene er OpenVZ og Virtuozzo. VPS kan kjøres på Windows OS, Linux OS samt andre operativsystemer. det verdt å nevne at Host1 bruker XEN som virtualiseringsplattform, denne er mye bedre for kunden da ressursene er garanterte mens på de to førstnevnte teknologiene så  kan leverandøren «overselge» de samme ressursene til flere kunder.

VPS webhosting er en av flere typer webhosting tjenester du kan velge mellom å kjøre nettstedet ditt på. For å ha et nettsted på internett, må du ha nettsidene på en webserver. VPS er et godt alternativ til delt webhosting for viktige faktorer som hastighet, kontroll, pris og sikkerhet.

Fordeler med virtuell privat server

vps,virtuell server,virtuell privat server, norge,webhosting,privat server, virtuell server norge, web hosting,

Fordelene med virtuell privat server (Vps) er mange: Hastighet, bruker kontrollerbarhet, pris og sikkerhet. Disse faktorene gjenspeiles å være blant de viktigste vurderingskriteriene når det kommer til webhosting kunder.

VPS hastighet er en stor fordel: Man har en allokert ytelse som skal kun benyttes av leietakeren. Vanlig webhosting tilsier at man deler på alle ressursene og dette kan bety at du til enkelte tider vil få en treg nettside med lang responstid. Men med VPS så er slik at man hele tiden har kapasitet klar til å bli benyttet dersom behovet oppstår.

VPS bruker kontrollerbarhet: Det tilsier at dersom man har behov for skreddersydde løsninger så får man tilgang. I tradisjonell delt webhosting så har man lite kontroll på annet enn database og filer. Men med VPS kan man benytte seg av remote-connection og bruke den på et mer tilpasset nivå.

Her kan du lese mer om hvordan man lager en nettside som du kan webhoste på din VPS.

Attributter med virtuell server

VPS pris: Prisen på en VPS kan man ikke argumentere mye mot i 2019. Vi selger VPS fra 249,- pr mnd, noe som er billigere enn et gjennomsnittlig mobilabonnement. Inkludert i denne prisen så får du en dedikert CPU kjerne. 15 GB lagringsplass, 512 MB RAM, 1TB båndbredde/mnd og nettverk på 100Mbit.

Dersom du har benyttet deg av delt webhosting før så vil dette ta ditt nettsted til nye høyder. Dersom du har behov for kraftigere spesifikasjoner så tilbyr vi det også! Våre VPS står på Digiplex i Oslo med under 1ms til NIX (Norges knutepunkt for nett).

VPS sikkerhet: Sikkerhet er helt essensielt dersom man har en database med privat eller sensitiv informasjon. Med VPS får du muligheten til å skreddersy sikkerhetsløsninger som encryption, 2FA authenticator osv. Så her kan VPS være fordelaktig hvis du har behov for økt sikkerhet, sammenlignet med delt webhosting.

er at det er et godt alternativ til en dedikert server, om man skal kjøpe eller leie en fysisk server så kan det fort bli veldig dyrt. Men fordelen med VPS er at det en hybrid konfigurasjon av dedikert server og virtuell server, som gir deg det beste av begge verdener.

I følge Marketin SEO-byrå er hastigheten fra en virtuell server en stor hjelp for Google når de skal indeksere en side. Ofte blir mer innhold lettere tilgjengelig på søkemotorene hevder SEO-spesialist Henrik Park.

Trenger du en virtuell privat server (VPS)?

Først og fremst må du som serveroperatør se for deg hvor mye maskinkraft du vil trenge for å kunne drifte dine operasjoner. Det er viktig å benchmarke kravene man har til webhosting. Enkle nettsider krever ikke mye.

Dersom du skal ha et komplisert system med store krav til opplastning og nedlastning av data så vil det også bli større krav til: Hastighet, prosessorkraft, RAM og lagringsplass. Til tyngre behov så er Virtuell privat server (VPS) et av de bedre alternativene til webhosting ved mindre ønsker å betale omtrent 5 ganger så mye for en dedikert server.

Cloud eller Dedikert webhosting?

vps,virtuell server,virtuell privat server, norge,webhosting,privat server, virtuell server norge, web hosting,

Når det kommer til hvilken type hosting man skal benytte seg av så begrenser vi nyttebruken for webhosting og servere. Det finnes flere løsninger for hosting men hva lønner seg? Svaret på spørsmålet er at det kommer ann på: Dersom du en server med store krav til opp eller nedlastning kan det å ha en dedikert server være en langsiktig investering. Om du derimot har en nettside som ekspanderer fort kan det være vanskelig å vite. Tenk hvilken kapasitet man vil trenge om ett års tid.

Valg av maskinvare

Dersom man foretar seg en investering i dedikerte servere og man overstiger behovet for kapasiteten kan det bli dyrere enn man tenkte seg. Derfor er Cloud hosting en fin løsning for de med servere som ikke vet hvilken kapasitet de egentlig trenger.

Cloud hosting fungerer slik at man betaler pr ressurs man utnytter. Du betaler for eksempel per megabyte du laster opp eller ned. Eller hver MB / RAM du benytter deg av.

Med dette så blir det en glatt ekspansjon. Mens en ekspansjon med dedikert hosting vil trolig ta mer tid, koste mer og være en prosess som kreves yrkesfaglige teknikere til å gjøres.

Som ovenfor har vi jo nevnt at virtuell server er hybrid av delt webhosting og dedikert server. Så i normale tilfeller der man har en nettside og servere med middels høye krav ser man at VPS kan være kostnadseffektivt. I tillegg får man de fleste fordelene til dedikert maskinvare.

Host1 tilbyr cloud hosting med Cloud1 som er en nettskytjeneste (Elastic Cloud Server). Cloud lar deg skreddersy din egen virtuelle server med ressursene du faktisk har behov for.

Host Host1 kan du selv bestemme hvor mange CPU-kjerner du trenger, hvor mye RAM du har behov for, harddisk-lagring, IP-adresser og hvor mye backup som skal tas. Samt sette opp autoskalering og lastbalansering. Cloud1 har også automatisk failover hvis noe mot formodning skulle skje med hosten din virtuelle server er plassert på. (High Availablitiy).

Marketin.no anbefaler også å velge en rask løsning for å få bedre SEO-score på Google. En rask server vil derfor føre til bedre SEO-resultater og teknisk-SEO.

Oppsummering av VPS

VPS står for “virtualisert privat server”. En virtualisert privat server er der en datamaskin har etterlignet en dedikert server ved bruk av programvare. Man har tilgang til de fleste funksjoner bortsett fra kjerne-programvaren som virtualiserer serveren. Man drar fortsatt utbytte av de fleste fordelene til en dedikert server ved å ha virtualisert dedikert server.

En VPS hos Host1 har krav på sine ressurser som gjør at du får stabil webhosting. Dette tilsier at ingen kan stjele din maskinkraft som ofte er tilfellet i et delt webhosting miljø.

De mest ettertraktede fordelene med VPS er: Hastighet, bruker kontrollerbarhet, pris og sikkerhet. Ingen kan fysisk gå inn i din virtualiserte server og man har tilgangen til å kryptere eller skreddersy sin server med egen programvare. En VPS hos Host1 starter på kun 249,- /mnd og er en bra løsning for deg som trenger kraften, og sikkerheten til en god pris!

I tillegg har tilbyr Host1 webhotell fra 29,-/mnd , med gratis SSL i tillegg får du gratis domene ved kjøp av webhotel i 12 mnd eller mer.

Les mer på Host1-bloggen som gir deg informasjon om data, maskinvare og hosting!

Innlegget er skrevet av Marketin webbyrå