Hva er et webhotell?

Hva er et webhotell?

Som navnet tilsier så er et webhotell et slags hotell for internet. På samme måte som mennesker, som er ute og reiser bor på et hotell under reisen, så er datafiler som er ute på en evig reise på internettet bosatt på et webhotell.

Men så kan man jo spørre seg, hva er så dette hotellet hvor datafiler er oppbevart? Det finnes webhotell i mange former og fasonger, men en fellesnevner for alle webhotell er at de holder til på en server. En server er en maskinvare med et operativsystem som er kraftig nok til å kunne lagre og opplaste filer kontinuerlig.

Webhotell er altså en betegnelse på en server eller datamaskin hvor filene som er nødvendige for å fremvise en gitt nettside er lagret. Når en nettsurfer åpner din nettadresse, så blir han videresendt til serveren som er tilkoblet opp mot gitt nettadresse. Da sender informasjonen tilbake til nettsurferen sin nettleser, som fremviser dataen i form av en komplett nettside.

Illustrasjonen av hvordan nettsurfere (clients) tilkobles en server.

webhotell, webhotel, webhoteller, norsk, webhotell, hva er et webhotell, hva er et webhotell, webhotell norge, https://marketin.no/

Skaper av illustrasjonen David Vignoni. Originalbilde lokasjon

Hva brukes webhotell til?

Webhotell brukes av personer, selskaper og organisasjoner som ønsker og vise frem, eller dele filer og data på nettet. Uten et webhotell så er det ikke mulig hverken å gjøre en nettside tilgjengelig på internettet, eller for nettsurfere å koble seg til nettsiden som du ønsker og publisere.

Kort forklart, så er et webhotell en datamaskin med internettilgang som er koblet opp mot en nettadresse. Det viderefører brukere til gitt datamaskin som inneholder alle filer og skripter som trengs for å produsere en nettside i din nettleser. Så et webhotell gir nettsurfere sine nettlesere tilgang til å lese data som trengs for å vise frem en nettside.

Forskjellige webhotell

Med spiss konkurranse mellom de forskjellige webhotell aktørene så tilbyr de ofte mange forskjellige ekstratjenester for å gjøre seg selv attraktive for potensielle kunder. En populær tjeneste som tilbys er forenkling av det tradisjonelle brukergrensesnittet. Som kunder bruker til å koble seg opp til serveren. Mange av de tradisjonelle brukergrensesnittløsningene har ganske vanskelige og uvennelige grafiske løsninger som det kan være for den jevne brukeren å anvende. Under er det et skjermbilde av FileZilla som er en aktør med et relativt avansert brukergrensesnitt.

webhotell, webhotel, webhoteller, norsk, webhotell, hva er et webhotell, hva er et webhotell, webhotell norge, https://marketin.no/

Orginallink https://www.ybierling.com/en/blog-web-filezillaclientincreasemultipleconnections

De fleste seriøse webhosting aktørene i dag tilbyr mer lettvinte løsninger. Blant annet cPanel, som lar deg administrere ditt webhotell på en mye mer lettvint måte enn med en tradisjonell FTP opplastingsapplikasjon. FileZilla som er vist over er en tradisjonell FTP tjeneste. Med et Norsk webhotell får du i tillegg bedre Lokal-SEO i følge Marketin.no

Før inntoget av mer brukervennlige administrasjonsløsninger så var det ganske tungvint. For eksempel opplaste og konfigurere en WordPress side. Man måtte først laste ned filene fra wordpress sin nettside, for så og opplaste filene til serveren sin gjennom en FTP tjeneste som for eksempel FileZilla. Videre å måtte manuelt konfigurere WordPress. Nå er denne prosessen forenklet med Softaculous som er en annen applikasjon som ofte følger med webhotell. Softaculous lar deg laste ned dine favoritt-skripter og favoritt-applikasjoner med bare et museklikk!

Våre webhotell og priser

Hvis du er på jakt etter et webhotell, så trenger du ikke å lete lengre. Med oss så vet du hva du får! Nemlig kvalitet og gode konkurransedyktige priser, som har sammenlignbare priser med de store internasjonale gigantene.

Vi tilbyr komplett webhotell pakker fra bare 29 kr per måned. Hvis du binder deg til oss i et år, så gir vi deg ditt nye .no domene helt gratis! Vi tilbyr også selvfølgelig cPanel, Softaculous og god kundeservice helt gratis. For øvrig så er vi lokalisert i Norge. Vi påser at all drift følger det norske lovverket til punkt og prikke, så ikke du som kunde kan bli rammet av useriøs drift. Videre, så er vi stolte av grønn og miljøvennlig drift av våre servere, som er en følge av at alle våre servere er koblet direkte til det norske strømnettet som fører til at vår grønne vannkraft driver alle våre datamaskiner.

Les gjerne mer her om våre forskjellige webhotell pakker.

Innlegget er laget av Marketin webbyrå