Utplassert hos Host1 [Dag 4]

Var på plass på kontoret klokken 8:45 klar for en ny spennende dag hos Host1. Allerede en liten halvtime etterpå ringte det på døren, og tidligere bestilt erstatningsdisk ble levert fra Dell. Imponert over en så kort leveringstid og ønsker meg en noe lignendes supportavtale hjemme. Host1 deler lokaler med sitt søsterselskap Copyleft Solutions, Copyleft har flere internasjonale kontorer og en viktig ting er da å ha korrekte klokker for de forskjellige tidssonene.. kanskje ikke så populært å vekke sjefen midt på natten?

For Copyleft Mexico har jeg hatt i oppgave å kode et design for en app en av deres samarbeidspartnere har under utvikling.

Var også så heldig å få ta turen opp på Digiplex, der Host1 har sine tjenester/servere stående. Her dro jeg med Eivind/Forconin (Daglig leder i Host1) for å både titte, samt ta bilder til internt bruk. Var en utrolig spennende opplevelse, og å besøke ett datasenter anbefales alle som en i løpet av livet.

Her ser du Digiplex Ulven bygget.. Ikke mye som tilsier at det på innsiden her kjøres mengder med viktige servere/tjenester? Første som møtte meg var masse sikkerhetsprosedyrer, kodelås på kodelås, dører som ikke kunne lukkes før andre var igjen og registrering av besøket. Vel inne i ett av Host1 sine rom fikk jeg knipset en del bilder fra blant annet rack skapene. Var også med ett lite smil jeg lokaliserte en av mine egne maskiner kjørendes. (Se bilde under)

Under ser du ett bilde av noen av serverne som daglig trofast serverer deler av Host1 sine tjenester.

Rack skap med servere pyntelig oppstilt på rekke og rad. Tar nå kvelden etter å tidligere i dag ha tilbringt enden av dagen på Digiplex. Kommer derimot i morgen til å poste en stor gjennomgang av hele uken samt noen flere bilder av Host1 sitt utstyr på Digiplex.